02/795-31-08 - zbornica vrtca | 02/795-31-00 - tajništvo šole in vrtca vrtec.podlehnik@sola-podlehnik.si

Predstavitev oddelkov

1. STAROSTNO OBDOBJE   –  (Od 11 mesecev do 2 let)

SKUPINA ZVEZDICE

Skupino ZVEZDICE obiskuje 13 živahnih, radoživih in igrivih otrok, starih od ena do dveh let. V vrtcu se imamo lepo in ni nam dolgčas. Radi ustvarjamo z različnimi materiali, pojemo, plešemo. Najbolj všeč pa nam je igra in gibanje v naravi. Velik vzgojitelj otrok in mladih Don Bosko pravi: “Ni dovolj, da imamo otroke radi, oni morajo ljubezen čutiti.” Zato se vzgojiteljici Karmen in Vanja vsak dan trudiva, da se otroci v skupini dobro počutijo.

Skupino vodi vzgojiteljica Karmen Toplak, skupaj s pomočnico Vanjo Feguš.

1. STAROSTNO OBDOBJE   –  (Od 2 do 3 let)

SKUPINA MAVRICE

Smo mavrični malčki, stari dve leti in veliki zvedavčki. Spremlja nas pravljično število sedem, če dodamo še Simono pa nas je že osem. Pojemo, plešemo, rajamo veselo.
Pisana kot mavrica je naša igralnica, kjer raziskujemo, ustvarjamo in se imamo radi.

Skupino vodi vzgojiteljica Simona Lorenčič.

2. KOMBINIRANI ODDELEK (OD 2. DO 4. LETA)

SKUPINA  SONČKI

Skupina SONČKI je kombinirana skupina, ki jo obiskuje 19 otrok, od tega 12 deklic in 7 dečkov. Vsi otroci so vključeni v dnevni program, ki traja od 6 – 9 ur. V oddelku sta zaposleni dve strokovni delavki, vzg. Simona Golob in pom. vzg. Jožica Ber. 16 otrok je že bilo vključenih v proces vzgoje in izobraževanja torej so vrtec že obiskovali,  3 otroci so v vrtcu prvič.

Skupino vodi vzgojiteljica Simona Golob, skupaj s pomočnico Jožico Ber.

3. HETEROGENI ODDELEK DRUGEGA STAROSTNEGA OBDOBJA

(OD 4. DO 6. LETA) – 20 OTROK;

SKUPINA LUNICE

Skupino Lunice obiskuje 20 navihanih in vedoželjnih otrok,  starih  od 5 do 6 let. Besede dolgčas ne poznamo, ker skupaj zelo radi ustvarjamo, plešemo, telovadimo, rišemo, poslušamo pravljice, prepevamo in se igramo. Najbolj uživamo v igri s prijatelji in v gibanju v naravi. Med seboj si pomagamo, skrbimo za to, da se v skupini vsi dobro počutimo in se imamo preprosto radi. Vzgojiteljici Tamara in Manica se trudiva, da se otroci vsak dan z veseljem vračajo v vrtec, da so varni in sprejeti.

Skupino vodi vzgojiteljica Tamara Lah, skupaj s pomočnico Marijo Drevenšek.

V prvi starostni skupini gre za občutljivo in intenzivno obdobje z vidika telesnega in psihičnega razvoja. Otrokovo učenje in pridobivanje izkušenj je vezano na zaznavanje in gibanje.

Kombinirani oddelek otrok pomeni, da so v njih vključeni otroci, prvega in drugega starostnega obdobja.

Za oddelke drugega starostnega obdobja velja posebej poudariti potrebo po sodelovanju z vrstniki, komunikacijo in močnem čustvenem doživljanju. Opazna je nova kvaliteta v mišljenju in socialnem spoznavanju.

Dostopnost