02/795-31-08 - zbornica vrtca | 02/795-31-00 - tajništvo šole in vrtca vrtec.podlehnik@sola-podlehnik.si

V času, od 16. do 22. septembra 2020, smo v vrtcu Podlehnik preživeli nadvse prijeten projektni teden, Teden evropske mobilnosti, ki je tokrat potekal pod sloganom »Izberi čistejši način prevoza«. In mi smo ga izbrali. Ves teden smo vsi zaposleni, prav tako starši in otroci našega vrtca, prihajali v vrtec peš. Tako smo s skupnimi močmi in v sodelovanju z občino Podlehnik in OŠ Podlehnik naredili nekaj dobrega za okolje v katerem živimo in ozaveščanje najmlajših in tudi odraslih, da ni samo po sebi umevno, da dihamo čist zrak, ampak da lahko k temu, s svojim vedenjem, tudi sami prispevamo.

Ves čas projekta so bili otroci aktivno vključeni v različne dejavnosti, ki so zaznamovale naše skupno preživljanje časa. Parkirišče pred vrtcem se je tako spremenilo v igrišče, ki je ponujalo številne možnosti za ustvarjanje in otroci so nadvse uživali. Aktivnosti, ki smo jih izvedli:

o 17.9.2020, ŽIV ŽAV NA PARKIRIŠČU
o 18.9.2020, PARKIRIŠČE – MOJE SUPER PLESIŠČE!
o 22.9.2020, RAZSTAVA likovnih izdelkov otrok vrtca Podlehnik ob zaključku ETM

Otroci so v tem tednu osvajali znanja in spretnosti s področja prometne varnosti. Spoznavali so prometne znake, prevozna sredstva, jih razvrščali v različne vrste prometa, premagovali poligone, se preizkušali v kvizu o prometu, plesali na parkirišču, se učili pesmice, preizkušali grafo-motorične spretnosti in ob vsem naštetem še pridno ustvarjali. Letošnji evropski teden mobilnosti tako predstavlja piko na i dejavnostim, ki smo jih izvajali tudi v okviru projekta Trajnostna mobilnost.

Hvala vsem sodelujočim, ki ste s svojim vzgledom in trajnostnim načinom prihoda v vrtec prispevali k čistejšemu okolju.

Zapisala: Tamara Lah, koordinator projekta

Podlehnik, september 2020

Dostopnost