02/795-31-08 - zbornica vrtca | 02/795-31-00 - tajništvo šole in vrtca vrtec.podlehnik@sola-podlehnik.si

Spoštovani starši!

Vrtci bodo v ponedeljek, 25. 1. 2021, še vedno delovali v zmanjšanem obsegu.
Vrtec bo omogočal bivanje le tistim otrokom, katerih starši ali skrbniki so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način (ne glede na poklic/službo).

V torek, 26. 1. 2021, bomo odprli vse skupine vrtca Podlehnik.
Ponovno odprtje vrtcev zahteva kar nekaj prilagoditev, saj nevarnost za okužbe še vedno obstaja. Virus je še vedno med nami in vsaka neprevidnost povzroči njegovo ponovno širjenje. V vzgojno-izobraževalnem procesu lahko sodelujejo le ZDRAVI otroci in zaposleni, zato lahko v vrtec pripeljete le zdravega otroka:

  • ki nima kateregakoli od naslednjih simptomov/znakov: povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje (občutek pomanjkanja zraka), driska oz. je bil v tem obdobju zdrav;
  • ki v zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  • ki mu ni bila odrejena karantena.
  • če vam v zadnjih 14 dneh zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila oz. niste dobili priporočila za samoizolacijo.

V prilogi vas čaka Izjava o zdravstvenem stanju otroka, ki jo oddate vzgojiteljici v torej zjutraj.

Če se bodo pri otroku pojavili zgoraj navedeni znaki/simptomi ali bo potrjena okužba sSARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, MORA otrok ostati doma, enako velja tudi za sorojence.

Želimo si, da bi vsem prisotnim otrokom lahko omogočili varno in prijetno bivanje v vrtcu. Vrtec bo v tem času deloval pod posebnimi pogoji, ki so jih določili NIJZ in druge strokovne institucije, vse ukrepe in priporočila bomo upoštevali zaposleni pa tudi starši in skrbniki otrok in vsi, ki vstopajo v naš vrtec. Skladno z veljavnimi predpisi je nošenje maske za vse odrasle v vseh prostorih vrtca obvezno, zato vas prosim, da se tega dosledno držite.

Hvala vsem, ki strpno sprejemate in uresničujete vsa pravila za varno delovanje vrtca in ves čas skrbite za ohranjanje zdravja otrok, staršev in tudi naših zaposlenih. Veselimo se prihoda otrok in verjamemo, da jim bo v vrtčevskih prostorih lepo. Naš cilj je, da naj to veselje traja.
Zahvaljujem se vam za vaše sodelovanje, podporo in pomoč.

Vse dobro vam želimo in vas lepo pozdravljamo,
Anita Malovič, vodja vrtca

Dostopnost