02/795-31-08 - zbornica vrtca | 02/795-31-00 - tajništvo šole in vrtca vrtec.podlehnik@sola-podlehnik.si

Prehrana v vrtcu je uravnotežena. Je kalorično in biološko polnovredna, vsebuje optimalna razmerja vseh sestavin in skupin živil. Je primerne konsistence, kar omogoča optimalni razvoj zob in ustne votline. Obroki so enakomerno razporejeni v času bivanja otrok v vrtcu. Za žejo otroci pijejo nesladkan čaj ali neoporečno vodo.

Omogočamo tudi pripravo dietne prehrane, vendar le na osnovi izdanega zdravniškega potrdila otrokovega izbranega pediatra. Dieto lahko ukine samo otrokov pediater, v tem primeru morajo starši prinesti v vrtec ustrezno zdravniško potrdilo. 

Hrano pripravljamo iz svežih živil. Pri tem upoštevamo smernice dobre higienske prakse – HACCP, ki so nam v pomoč pri izvajanju notranjega nadzora. Jedilniki so pestri in sezonsko obarvani – pomlad, poletje, jesen, zima. 

Tople obroke ponujamo ob dogovorjenem času, medtem ko je ponudba malice prilagojena poteku dejavnosti v oddelku. 

Strokovne delavke se trudijo ponuditi hrano na način, ki otroke spodbuja k uživanju raznolikih živil. 

Tudi posebne dogodke (praznovanja) želimo preživeti v duhu zdravega prehranjevanja. Namesto sladkarij in industrijsko pripravljenih pijač priporočamo sveže ali suho sadje in naravne sadne sokove. Pri tem se izogibamo oreškom in drugi alergeni hrani, ki za predšolskega otroka ni primerna. Namesto uživanja nezdrave hrane poudarimo pomen praznovanja in izpostavimo otrokovo vlogo v njem.

Prizadevamo si, da postane zdrava prehrana del vsakdanjika vseh nas in naših otrok. Dobre navade in znanje o prehrani bodo tako dragocena popotnica k zdravemu načinu življenja.     

           

Vodja prehrane in ZHR: Dragica ŠEGULA
Telefon: 02/ 795-31-01
E-pošta: dragica.segula@sola-podlehnik.si

Dostopnost